Glädje och engagemang för kropp och själ

Både på dagtid och kvällstid finns det många olika aktiviteter för både kropp och själ. Fördjupa dig under en dags retreat. Träffa nya vänner och lyssna på intressanta föredrag på Afternoon tea, IdalaTräffen eller Livsglädje tillsammans. Måla ikoner med dockmakerskan Pyret Sellberg. Hitta din riktning i livet med Andlig vägledning.

Om du vill engagera dig i församlingen som till exempel konsertvärd, gudstjänstvärd, göra hembesök, vara volontär i Andrum eller Sjukhuskyrkan eller något annat är du välkommen att anmäla dig som volontär.

Kyrktaxi

Du som på grund av ålder, sjukdom eller handikapp har svårt att ta dig till och från gudstjänster och andra samlingar där andakt förekommer har möjlighet att åka så kallad kyrktaxi inom församlingens område (motsvarar Danderyds kommuns gränser).

Det gäller samlingar och kyrkliga handlingar i kyrka/lokal tillhörande Svenska kyrkan i Danderyd samt till lokal inom församlingen där präst eller diakon anordnar verksamhet enligt ovan.

Kyrktaxisubventionen består av att församlingen står för hela taxikostnaden bortsett från 20 kr/resa som betalas av resenären. Taxicheckar till ett värde av 20 kr/styck köps i förväg hos diakoner, kyrkvaktmästare, kyrkvärd eller på expeditionen i Danderyds församlingsgård.

Taxikvitto från taxichauffören lämnas till tjänstgörande kyrkvaktmästare eller kyrkvärd,