Vilken dag! Glädje, pirr och hopp!

Bröllopsdag. En dag med fest, glädje och många förhoppningar. Kanske har ni haft en lång relation, kanske är den ganska ny men att gifta er innebär att ni tar relationen vidare på ett nytt sätt. Ni ska lova varandra kärlek och att finnas där för varandra – alltid!

Drop in-bröllop lördagen den 13 maj 2017. Här får du veta mer om drop in-bröllop.

Ge och ta i samspel
Att leva tillsammans är inte alltid så lätt. Vissa dagar undrar man varför man har valt som man har gjort. En relation är med om mycket och det handlar om att ge och ta – att skapa förutsättningar för samspel. Den äktenskapliga kärleken är i första hand ett val och inte en känsloyttring. Man kan inte lova att älska varandra hela livet om man med kärlek bara menar förälskelse. Förälskelse kommer och går. Det krävs något mer hållbart och pålitligt för att en relation ska ha möjlighet att hålla “tills döden skiljer oss åt” som man lovar i vigselakten. Äktenskap ger rum för en hållbar kärlek att utvecklas, en kärlek som bär i lust och nöd.

Stöd till trofasta relationer
Svenska kyrkan vill stödja och välsigna trofasta relationer, både när det gäller par med samma kön och par med olika kön. Kyrkan respekterar människors val av livspartner.