I Danderyds församling finns många aktiviteter för barn. Från de allra minsta som inbjuds till spädbarnsmassage tillsammans med sina föräldrar till de större som deltar i skolkyrkans temavandringar. Ett av de första mötena barnen får med församlingen är i samband med dopet. Efter dopet får barnen en hälsning när de fyller 1 år och 5 år.

Inbjudan till dop
Alla barn som föds och har minst en förälder som är med i Svenska kyrkan får en inbjudan till dop inom en månad. Läs mer om dopet.

1-årshälsning
På ettårsdagen efter dopet får barnet en hälsning från församlingen.

5-årsbibel
Alla barn som är med i Danderyds församling får någon gång under det år som de fyller fem år en inbjudan till Gudstjänst med små och stora, då de erbjuds att få en egen Bibel för barn. Man har då med sig sin inbjudan och på denna har man skrivit sitt namn. Inbjudan lämnas till en av kyrkvärdarna som skriver barnets namn i bibeln.

Så här säger en förälder om barnverksamheten:
”Hej, jag ville bara skriva och tacka. Min dotter som fyllde 5 år i vår fick sån fin födelsedagshälsning från er.  Tyvärr missade vi sista familjegudstjänsten i Djursholms kapell för våren men vi kommer dit och hämtar ut “Bibel för barn” efter sommaren. Min stora tjej som är 8 år minns fortfarande hur hela kyrkan sjöng för henne. Tack för att ni gör sådant och så mycket annat bra!