Sommarkvällskonserter

Sommaren är här och då börjar konsertserien i Petruskyrkan. Här får du lyssna till några av Sveriges främsta musiker. Några är väletablerade sedan många år, andra är nya på musikscenen.

Samtliga konserter hålls onsdagar 19.00 i Petruskyrkan, Kyrkvägen 27 i Stocksund. Mingel efter konserten på Petruskyrkans vackra innergård.

flying_quartet

Blomstrande sånger
Danderyds Vokalensemble, Kristina Jenneborg, solosång. Christopher Hästbacka, piano. Rikard Karlsson, dirigent. Staffan Isbäcks nyskrivna mässa för kör a cappella, och dessutom musik av bl.a Maya Einfelde, Gösta Nystroem, Wilhelm Peterson Berger och Carl Orff, pianomusik ur Peterson Bergers Frösöblomster och någon av hans solosånger dessutom.

Mozarts och Debussys stråkkvartetter
Stenhammar Quartet: Peter Olofsson och Per Öman, violin, Tony Bauer, viola och Mats Olofsson, cello. Kvartetten är en av Skandinaviens främsta. Wilhelm Stenhammars verk såväl som annan svensk musik är central i ensemblens repertoar. Denna kväll blir det bland annat stråkkvartett av Mozart och Debussy.

NU – slagverk och flöjt
Åsa Karlberg, flöjt och Olle Pettersson, slagverk. Nutida musik som väcker nyfikenheten, kittlar fantasin och inbjuder till nya upplevelser oavsett om lyssnaren är van eller ovan. På programmet står musik av Chick Corea, Erik Satie, Daniel Berg, Tommy Skotte, Torbjörn Engström, Keiko Abe och Adina Izarra.

Lisas
Lisa Rydberg, violin och Lisa Eriksson Långbacka, dragspel. Upplev Lisas musikaliska broderier med trådar ur svensk folkmusik och barockmusik. Duon har spelat i och utanför Sverige sedan 2011 och i februari släppte de sitt första album ”Fiddle and Accordion Conversations”. Repertoaren består av egna kompositioner och personliga tolkningar av traditionella låtar.

Die schöne Müllerin
Duo Beskow / Held. Johannes Held, baryton och Daniel Beskow, piano. Duo Beskow/Held har haft stor succé med sin sceniska version av Franz Schuberts Winterreise “Winterreise Staged”. Kvällens program innehåller bland annat Die schöne Müllerin av Franz Schubert. Samtliga konserter fri entré.