Gud i vardagen
Gud möter oss i vardagslivet och alla människor har något att ge och bidra med. Det är ett förhållningssätt som präglar Danderyds församlings arbete. Kristen tro är ingenting vid sidan av eller bortom det vanliga.

Församlingens uppdrag är, enligt Kyrkoordningen, att fira gudstjänst och att bedriva undervisning, diakoni och mission. Vi hoppas att vi kan vara uppmärksamma på olika behov, både kroppsliga, sociala och andliga, som finns bland alla som bor och vistas i Danderyd – och att verksamheten utgår ifrån de behoven.

Aktiv församling
Förskola, hembesök, körsång, andakter, ikonmålning, vigsel, gymnastik för äldre, dop, gudstjänster, enskilda samtal, konfirmation, konserter, utställningar, skolkyrkans vandringar, begravning, pilgrimsvandringar och retreater. Listan på verksamheter i församlingen kan göras betydligt längre än så. Det finns något för varje ålder och du är välkommen att delta!

Församlingsinstruktion för Danderyds församling forsamlingsinstruktion-danderyds-forsamling

Ladda ner verksamhetsplan för 2017: 6-verksamhetsplan-och-budget-2017-till-kf

Personal och volontärer i samarbete
Närmare 60 personer är anställda i Danderyds församling och ett 70-tal är aktiva som volontärer. I personalgruppen finns förutom präster och diakoner även förskolepedagoger, kyrkogårdspersonal, musiker, vaktmästare, informatör, ekonomer, administratörer med flera.

Kyrkorna och kyrkogårdarna – vårt kulturarv
Det finns tre kyrkor (Danderyds kyrka, Sätraängskyrkan och Petruskyrkan) och två kapell/andaktsrum (Altorps kapell, Danderyds kyrkas lilla kapell, Sätraängskyrkans lilla kapell och Andrum i Mörby centrum) som tillhör församlingen. Danderyds kyrkogård finns i anslutning till Danderyds kyrka och Altorps kapell ligger på Djursholms begravningsplats. Dessutom ingår Danderyds församling i samarbeten med Djursholms kapell och Kyrkan i Enebyberg. Alla kyrkor har församlingslokaler som går att hyra för kurser och konferenser, minnesstund, dopkaffe, med mera.

Församlingen är lokal och internationell
Danderyds församling är en av 61 församlingar i Stockholms stift. Tillsammans med Lidingö församling, Sundbybergs församling och Solna församling ingår Danderyds församling dessutom i Solna kontrakt. Svenska kyrkan finns i hela Sverige men även utomlands genom Svenska kyrkan i utlandet och det internationella arbetet. Även i Danderyds församling är det internationella engagemanget stort med vänförsamlingar i Moshi (Tanzania) och i Vestiena (Lettland).
Så styrs Danderyds församling

Mer om Svenska kyrkan.