Det gamla jugendkapellet från 1898 är nästan som ett litet sagoslott. Högt uppe på en kulle ligger den vackert dekorerade byggnaden som är mycket omtyckt vid framförallt dop och vigsel.

Verksamheten drivs enligt Natanael Beskows ambition i ”fri och otvungen anda”. Föreningen Djursholms kapellvänner har 700 medlemmar och många av dessa utför det praktiska arbetet i kapellet.

Varje söndag firas gudstjänst med predikanter dels från Danderyds församling, dels från olika delar av landet. På sommaren är det lekmannaledda andakter. Här kan du också lyssna till intressanta föredrag och till Kapellkören som sjunger i gudstjänsten och vid konserter.

Djursholms kapell drivs av Stiftelsen Djursholms kapell, som förvaltar byggnaden och driver verksamheten, i samarbete med Danderyds församling. Kapellbyggnaden är invigd i Svenska kyrkan.

360-graders rundvandring i Djursholms kapell.

Tillgänglighet
Djursholms kapell är utrustad med teleslinga. En ramp gör det lätt att komma in i både kyrkorummet.

Hemsida: www.djursholmskapell.se

Adress: Danavägen 9, 182 60 Djursholm.

Visa större karta

Telefon: 08-755 37 83

Öppettider: Enligt överenskommelse. Välkommen att ringa Ingrid von Heijne 070-676 37 83.

Sevärt

• Det vackert dekorerade kyrkorummet.

• Altarskåp, troligtvis från senmedeltiden.

• Orgel som tog i bruk av Alice Tegnér.

Läs mer under Sevärt.