danderyds-kyrka_sommar_stor

Danderyds kyrka är församlingens äldsta kyrka. Det är också församlingens huvudkyrka. Kyrkans första del byggdes på 1400-talet men redan på 1300-talet fanns det en kyrka av trä. Danderyds kyrka är en levande och välbesökt kyrka.

Genom århundraden har danderydsbor kommit till Danderyds kyrka i samband med dop, konfirmation, vigsel och begravning och så är det även idag. Danderyds kyrka är en levande kyrka med konserter, skolavslutningar, skolkyrkans temavandringar, andlig vägledning och mycket annat.

Danderyds kyrka byggs ut
Juni-december 2017
pågår en utbyggnad längs kyrkans norra långskepp och en ny ingång tas upp. Tillbyggnaden kommer att innehålla bland annat ett rum där brudpar, körer och begravningssällskap kan samlas. Dessutom byggs en handikappanpassad toalett samt en garderob. På detta sätt vill vi göra Danderyds kyrka mer anpassad för dagens behov.

Välkommen att gå på en rundvandring https://goo.gl/maps/oywy1 i kyrkan (Google Maps).

Kyrkorummet inbjuder till stillhet. En fin dag kan solljuset nästan skapa en magisk stämning när det strilar in genom kyrkfönstren.

Bredvid Danderyds kyrka ligger Lilla kapellet med ett andaktsrum för mindre begravningar.

Tillgänglighet
Danderyds kyrka är utrustad med teleslinga. En ramp gör det lätt att komma in i kyrkorummet.

Adress: Angantyrvägen 41, 182 54 Danderyd

Telefon: 08-568 957 64

Under utbyggnaden av Danderyds kyrka är det öppet följande tider:
I juni– juli 2017 kommer Danderyds kyrka att vara helt stängd.

Juni, juli och augusti kommer söndagens gudstjänster, med undantag av konfirmationsmässorna, vara i Petruskyrkan (Kyrkv. 27) i Stocksund.

Augusti–december 2017 kommer kyrkan att vara öppen endast fredag, lördag
och söndag.

Om du vill besöka kyrkan på andra tider är du välkommen att kontakta kyrkovaktmästarna Oya Berlin (vik), 08-568 957 37 eller Mats Loreman, 08-568 957 33.

Sevärt

• Två krucifix från 1100-talet och 1200-talet